Älta

När Bostadsrättföreningen Snöstjärnan på Lillvägen i Älta i södra Stockholm behövde rusta upp innergårdarna kalkylerade de att det skulle bli lönsamt att låta Lekplatsbolaget bygga om. Utöver glädjen för barnen ökade lägenheternas  värde betydligt mer än kostnaden för ombyggnaden. De fyra gårdarna blev klara i december 2010 och fick var sitt lokalt tema.


• Röda Gården har ett marint tema eftersom det är ett berg som ser ut som en ö där. Förutom båten finns där en sjöbod, fyr, bäverhydda, dykdalb, skärgårdsgrill och gungsäl.
• Förr låg det en bondgård i närheten. På Gröna Gården finns en skulptur av den folkilskna vakthunden Sickan gjord av skulptören Johan Wiking. Idag verkar varken Sickan eller Ivar skrämma just en endaste katt …
• Gula Gården har ett motortema som till och med finns på utegrillen, men där finns också en handelsbod.
• Labyrinten på Blå Gården är i form av en stöstjärna. Där finns även ett isberg med pingviner och lunnefåglar. Alla gårdar har sittmöbler, bord och någon typ av nattbelysning.

 

Innan ombyggnaden så hade alla gårdar en lekmiljö med katalogprodukter från 1992. Delar kunde tillvaratas och byggas om.

För att komma till våra kundsidor,klicka här