På Gång

3 juni 2022;

Festligt väder och mycket pensionärer som lyssnade på invigningstalet… Barnen rusade in till lekplatsen istället, blev med ansiktsmålning och varmkorven tog slut. Allt är som normalt, alltså.

En del av de inblandade; Pia, Adam, Lasse, Matte, Anna, Gisela, Petra & Ivar

––––––––––––––––––––––––––––––––

23 maj 2022:

Järnvägsparken är härmed installationsbesiktigad. Nu väntar vi markentreprenörernas färdigställande inför invigning 3 maj.

7 oktober 2021:

Järnvägsparken tar form; I verkstäderna såväl i Midsommarkransen som i Farsta pågår produktionen för fullt. I Åkersberga sker utplaceringen av den sista husgrunden. Österåkers kommun har publicerat en ny liten film om projektets framskridande.

29 april 2021:

Lilla Steninge har invigning av lekplatsens första etapp; Klocktorn, Margaretaskola och Växthus. Åsa & Per Taube stoltserar och pressen bevakar.

18 mars 2021:

Österåkers Kommun har gjort en liten film om det påbörjade arbetet i Järnvägsparken.

Klick!

13 september 2020:

13 är en lyckosiffra! Pär Fontander på P4 intervjuar Ivar & Matte. Nicholas Nikander, Kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor (L) släppte nyheten!

Vi rodnar, är tacksamma och känner oss hedrade – Huddingeborna har röstat fram LasseMajas Valleby i Härbreparken till att få Huddinges Byggnadspris 2020. Det är sååå kul. Solen skiner även över våra vänner som gjort det möjligt att genomföra; Daniel Forsman är som ofta grunden på våra lekplatser, fyra estniska mästare på Herrängens Plåt toppen. Däremellan fanns alla våra andra outtröttliga vänner och kollegor i nätverket.

Helena och Martin som ritat och skrivit förlagan behöver ingen ytterligare presentation, men vår väldigt blygsamme katalysator på Huddinge kommun är den vi skulle vilja krama mest om det inte varit Coronatider; Tack till dig Camilla och din oersättliga byggledare Eva.

Huddinges infosida om priset

1 september 2020:

Valleby har nominerats till Huddinges byggnadspris 2020 det uppskattar vi och hoppas att ni väljer att sätta en röst på oss.

15 juni 2020:
Den där magiska sommarnatten strax innan stakeken tas bort.

 

17 juni 2020:

I Coronatiden uteblir naturligtvis ett invigningskalas, men en politiker står ändå i regnet och pratar om sig själv inför kommande dags öppning. Så gör han ”raketen” och en grupp barn släpps in för att provleka inför UNT. Dom berättar att dom gillar parken och är speciellt förtjusta i brunnen – vatten ÄR superkul lek – och kan det bli mer spännande än i fängelsetornet med handklovar och flykttunnel?

    

28 maj 2020:

Magnus Hellström från SVT Uppsala hälsar på i byggdammet. Trots att det är mycket som hunnit bli klart är  listan på oklara saker lång. Mycket att knattra och telefonera. Härligt är att det som är klart blivit väldigt fint.

16 april 2020:

Alla lekobjekt, minus tidsmaskinen, är påbörjade nu. De stora lassen är på plats. Albert murar på i god fart. Virkesleverans på väg, Binab börjar avveckla. Det känns som vi är i mystisk god tid inför invigningen den 18/6! Vad har vi missat?!?

 

16 mars 2020: Det är Coronatider. Vad kommer att hända med världen? Lekplatsbolaget jobbar fortfarande vidare med aktiviteter såväl på HK som på Konstnärernas Kollektivverkstad. Klosterparkens Apotek, Värdshus, Verkstad och fängelsetorntak finns redan i Uppsala. Nu tillverkas kyrkbänkar och Sjukhus. Erik har fått hjälp av Victor Alge och Helena Izos målar Sjukhustaket. Lekplatsbolaget fortsätter vitaliseras.
 

11 mars 2020: ÄTA i Härbreparken – Grillplats, Babygunga, Läshörna och Gunnarssons Camping (tälten installationsbesiktigas) är äntligen färdigställda. Camilla Fransson och Eva Åberg, mammorna till Härbreparken har avslutat ett stort projekt.

8 januari 2020: Säters Kommunstyrelse gillar lekplatsförslaget “Lilla Säter” och projektet ska fortsätta. Lekplatsbolaget hoppas att det i den fantastiska kommunens invånarskara ska finnas snickare och kreatörer som kan förverkliga visionen.

 

23 december 2019: TVs Rapport tar upp lekplatssäkerhet och hälsar på i verkstaden.

December 2019; Arbetet med Klosterparken fyller bokstavligt verkstaden.

8 oktober 2019; Besök i Säter med ett furstligt mottagande och avspark för konceptfasen av “Lilla Säter” – i Säterdalen.

12 augusti 2019; Klosterparken påbörjas med “real-3D”

15 juli 2019; Valleby står klart i Västra Skogås och kommunalrådet bugar sig. LasseMajas Detektivbyrå är ombord på Maja af Valleby, namngiven av Helena Willis. Här finns också Stora Hotellet, Rektorns MG, Bernard & Paninis Café, Guldaffär och Optiker, Zooaffär med sovande fiskar och så mycket mer.

20 september 2018; Härbreparken ska få en bit av Valleby! LasseMajas Detektivbyrå kommer att etablera sig till nästa sommar i Västra Skogås. Stora Hotellet, Guld och Zooaffären, Valleby Bygg och Café och mycket till kommer att ersätta den befintliga lekplatsen och förgylla den fina parken.
Ny lekplats Info

28 Maj 2018; Vilken skillnad mot 22 januari i Långsjöparken – nu spelas det in reklamfilm.

25 Maj 2018; Idékonceptspurtarbete med 4 lekplatser+ en upphandling. Utanför smälter glassen i 28° hetta.


22 Januari 2018; Speedwaykarusellen i Långsjöparken blev klar denna vackra vinterdag.

1 December; Ny balanslek installeras i Bryggartäppan. Lottens mamma var tvätterska – ett vanskligt arbete …

17 November; Artikel i Dalarnas Tidning beskriver en önskan om en fin lekplats i Säterdalen.
Idé och förlaga är Bryggartäppan.

13 November; Betongägg har värpts på HK i Midsommarkransen och är på väg mot Sickla Strand.

• Långsjöparkens invigning 17 juni 2017 i strålande solsken. Stim och stoj, alla var där – samtidigt …  Epstein granskade och gav parken betyget 5 av 5 i DN.

• Långsjöparken i Huddinge byggs – Temat är lokalt; Egna Hem, Göta landsväg och företeelser i närområdet.

• Lekplatsbolaget får ny fast adress f.o.m. januari i Midsommarkransen!

• Gävleborg har nyligen tagit emot ett koncept för att locka besökare ut i skogen. I Pershyttan puttrar Gruvlyckan så sakteliga, samtidigt som ett flertal projekt i Stockholmsområdet befinner sig i projekteringsfasen.

För att komma till våra kundsidor,klicka här