Arbetsgång

Lekplatsbolaget tar hand om hela processen från idé till invigning. Det går till ungefär såhär;

 

 

Tillsammans med uppdragsgivare och andra inblandade går vi igenom målet med ett projekt. Efter research tar vi fram ett idékoncept som presenteras med skisser (jämför teckning med resultat), beskrivande text och enkla modeller som visar helheten. I nästa fas; projekteringen, byggs skalmodeller i 1:10 som löser konstruktion och material. Slutligen bygger antigen Lekplatsbolaget eller annan entreprenör, utifrån modellerna. Om Lekplatsbolaget utför byggnationerna brukar det växa fram ytterligare idéer och rekvisita under processen …

 

 

Redan från projekteringen och under hela uppbyggnaden samarbetar vi med en certifierad Säkerhetsbesiktningsman för att uppfylla Svensk standards säkerhetskrav; SS-EN 1176, 1177 vid installationsbesiktningen.
Överlämningen innehåller säkerhetsbesiktningsprotokoll, skötsel- och underhållsinstruktioner.
Sen blir det invigning!

 

 

Skötsel- och underhåll kan vi också göra då beställaren känner att det är viktigt att görs av samma händer som det byggdes av. Nya potatistryck i Älta. Årlig taktjärning på Bryggartäppan.

 

 

På bilderna ovan bygger vi med olika tekniker och lastar ur ett 4-metershjärta av glasfiber i Skövde.

Lekplatsbolaget behärskar trä, metall, betong, dekormålning, konstruktion, elinstallation, markberedning med mera. Vi har även tillgång till specialkompetens inom lekpedagogik och samarbetar med landskapsarkitekter.

För att komma till våra kundsidor,klicka här